Upptäckare 10–12 år

Upptäckarna i Landskrona Scoutkår träffas på tisdagar klockan 17.30-19 i våra lokaler på Artilerigatan 15.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Om ni har några frågor om avdelningen kan ni skicka ett mail till Johan@lks.se så hjälper vi er!

SMS-grupp

Varje avdelning har en SMS-grupp. Detta för att enkelt informera om olika saker. Ibland kan det vara bra att få en påminnelse om att mötet kommer vara utomhus oavsett om det regnar eller ej eller att det är sista dagen att anmäla sig till en övernattning. Alla ledare kan skicka ut information till alla som är med i gruppen. De svar som skickas till gruppen kan bara ledarna se. Inför övernattningar eller andra arrangemang brukar vi öppna upp grupperna så det går att messa med varandra so tex. samåkning. För att gå med i gruppen går man in på nedan länkar och anger sitt mobilnummer samt sitt namn. Skriv gärna även scoutens namn sist så kan ledarna lättare se vem som är vem.

Ledare på avdelningen Upptäckare

Johan Persson